tag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post7333456994079034195..comments2024-03-10T20:06:47.372+01:00Comments on Kaldrøyking: Hvordan bygge en røykeovn for kaldrøykingIdar Hhttp://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-83740353434175895702021-10-17T09:53:47.277+02:002021-10-17T09:53:47.277+02:00Noen som har erfaring med å bruke tørkeskap eller ...Noen som har erfaring med å bruke tørkeskap eller lignende som røykehus?BaardMohttps://www.blogger.com/profile/03200349496823682043noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-36300450775822949912019-04-10T10:47:24.977+02:002019-04-10T10:47:24.977+02:00Har sett på kanaler i gamle røykovner. De grov ei ...Har sett på kanaler i gamle røykovner. De grov ei grøft, la naturstein (heller) på sidene og oppe, så fylte de over med jord. Ildstedet kunne være bare en utvidelse av grøfta med ei dør. Røykhuset var laget av tre med en strisekk over.SHShttps://www.blogger.com/profile/16793004773670392984noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-48051874205486878332018-11-21T11:06:01.394+01:002018-11-21T11:06:01.394+01:00Super spænende, gid vi kunne komme igang med sådan...Super spænende, gid vi kunne komme igang med sådan en, pt venter vi på at alt er klar i vores nye hjem, byggefirmaerne skal bare lige være færdig pt er www.uniplandanmark.dk igang med undergulv, vi er SÅ spændte!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-11037264346773251582018-03-22T20:02:35.119+01:002018-03-22T20:02:35.119+01:00her var det mye flotte forslag og erfaringer. jeg ...her var det mye flotte forslag og erfaringer. jeg tok et gammelt filskap og tok ut skuffene. isolerte innsiden med treplater og laget et hull i bunnen av skapet stort nok til at ei mobil stekeplate fikk plass. så hengsla jeg bare ei plate som dør ( lista med gummi list rundt døra)så er det bare og skru fast noen skruer til og henge rister på. (fra gamle ovner). til kald røyk bruker jeg en boks (for sag spon) med to slanger. en in i røyke boksen og den andre koblet til en akvaria pumpe. er jo mange måter og lage dette på hvis du ikke vil bruke opp hage plassen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-78697348494949969252017-10-14T20:13:13.872+02:002017-10-14T20:13:13.872+02:00En fryseboks,toppen av en lang smal ovn og mellom ...En fryseboks,toppen av en lang smal ovn og mellom dem ca seks meter kanal snekret av bordkledningsbord. Kanalen er nedgravd for kjølingens del og dette fungerer bra. Har røkt ørret og no sist bacon . Resultatet ble bra det..litt for lite salting av ørreten og litt for mye på baconet. Men det skal justeres ..<br />Mitt lille problem er at det slår ned i ovnen. Vindretningen skiftet og plutselig gikk trekken feil vei.Har lokket til røykkassen på gløtt under hele røykinga så røyken slipper ut...Har noen hatt samme problem og hva kan en gjøre for å unngå det ?Hanshttps://www.blogger.com/profile/09885259327077952046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-35752211006002784652016-11-20T22:33:50.339+01:002016-11-20T22:33:50.339+01:00Jeg synes denne løsningen forenkler det hele,tenke...Jeg synes denne løsningen forenkler det hele,tenker ikke på selve røykekassen,men røykutvikler anordningen.:<br /><br />http://www.lava-scandinavia.no/produkt/smokai-roykgenerator-spon/smokai-roykgenerator/smokai-roykeskap-inkludert-smokai-1liter-start-pack<br /><br /><br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17053614266530813868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-632717858375017272015-10-29T18:04:09.227+01:002015-10-29T18:04:09.227+01:00Her var det mye bra tips og kommentarer, men jeg v...Her var det mye bra tips og kommentarer, men jeg vill ikke anbefale noen å buke aluminium eller spirorør. Spirorør er sinkgalvaniserte og både sink og aluminium er gift for kroppen.<br /><br />Jeg er i gang med å grave kanal og bygge røkovn på hytta, jeg har tenkt å bruke en trekanal (7" x 7" utvendig mål) på ca 6-8 meter, ca 50 cm ned i bakken. Jeg anslår at stigningen er på ca 25-30 grader. Dette er etter en ovn jeg har sett og som fungerer godt.Freddie Rohdehttps://www.blogger.com/profile/08356827951639794993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-50946671327668746132015-04-18T11:15:15.270+02:002015-04-18T11:15:15.270+02:00Skal nå bygge for kaldrøking, jeg bruker sementrør...Skal nå bygge for kaldrøking, jeg bruker sementrør, 6 stk, totalt ca 6m, pluss begynnelse og slutt, så blir det ca 7meter. Rørene graver jeg ned med grov stein/singel. Røkhuset blir innvendig 80x80 og meten høy. Bruker hvit material (ubehandlet tre) innvendig, så 5cm mellomrom til imp kledning utvendig., og godt med trekk mellom.<br />Lokket blir om ønskelig justerbart i høyden, eller at jeg bruker i senter en justerbar "pipe". Til å henge opp fisken eller annet på, skal jeg ha stenger i rustfritt syrefast 316, spiss i den ene enden og krøll i den andre. Samt en rist om noen ønsker å legge noe flatt.. På siden av røkhuset skal jeg ha en benk, den er til å sitte på med gode venner, mens vi drikker øk og passer på fisken, vi kan og fortelle usanne fiskehistorier på samme benk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-65366467532085649762014-05-10T23:05:46.533+02:002014-05-10T23:05:46.533+02:00Har lest flere steder at spiro avgir gift. Har lest flere steder at spiro avgir gift. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-69264919231569472222013-11-14T11:20:36.299+01:002013-11-14T11:20:36.299+01:00Jeg har bare 3 meter med spiro rør mellom mine mob...Jeg har bare 3 meter med spiro rør mellom mine mobile røykeri, det fungerer godt både på kald og varme dager ved røyking, Meeen, jeg har en slik svette slange rundt spiro røret så om nødvendig kan jeg sette "vann-kjøling" av røyken. Det finnes utrolig mange måter å bygge røykeri på, både billige og dyre måter :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-67578730498897927122013-09-21T18:43:15.623+02:002013-09-21T18:43:15.623+02:00Hos meg er de første 2,5 meterne i en skråning på ...Hos meg er de første 2,5 meterne i en skråning på ca 30 grader, og så er det en 4-5 meter som er helt flat. Det fungerer fint. Jeg er litt usikker på hvordan det vil fungere uten helling, men jeg vil tro at dersom du lager en slags skorstein på røykekassa på rundt 1,5 m vil du få nok trekk til at røyken kommer frem. Du må sikkert la det brenne godt helt i starten for å få i gang røyken, men husk på å ikke la det brenne for lenge, for da kan det bli for varmt i røykekassa. Vent med å ha det du skal røyke i kassa, da det vil sote mer når det brenner.Idar Hhttps://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-79195738689132576552013-09-20T20:25:43.824+02:002013-09-20T20:25:43.824+02:00Jeg lurer på hvor mange grader (helling) det bør v...Jeg lurer på hvor mange grader (helling) det bør være på røykrøret? Noen som har erfaringer - jeg har en gaske flat tomt...Oddvarhttp://www.spydspissen.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-11730274347063796242013-07-24T23:26:45.633+02:002013-07-24T23:26:45.633+02:00Anbefalt lengde er 6-8 meter, men det kan godt vær...Anbefalt lengde er 6-8 meter, men det kan godt være lenger. Dersom det er kortere enn dette, kan det være vanskelig å holde temperaturen i røykekassa lav nok. Idar Hhttps://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-89912114464448680322013-07-23T19:46:30.498+02:002013-07-23T19:46:30.498+02:00Hvor langt bør røret være for at det skal bli en v...Hvor langt bør røret være for at det skal bli en vellykket kald røyka fisk / kjøtt.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-76026273491164663362013-06-25T15:01:10.424+02:002013-06-25T15:01:10.424+02:00Det går helt greit å bruke spiro-rør. Det er jo gr...Det går helt greit å bruke spiro-rør. Det er jo greit å jobbe med.Idar Hhttps://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-57445008210307254852013-06-25T10:03:05.998+02:002013-06-25T10:03:05.998+02:00Det må også gå an å bruke aluminiums spiro rør for...Det må også gå an å bruke aluminiums spiro rør for ventillasjon? Billig og korrusjonsfritt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-16220794859956097042013-06-05T19:35:35.385+02:002013-06-05T19:35:35.385+02:00Du kan godt bruke ovnsrør, det fungerer greit og e...Du kan godt bruke ovnsrør, det fungerer greit og er enkelt å legge. Dersom du graver det ned, bør du være obs på at det kan ruste. Fordelen med å grave ned, er at det blir bedre kjøling. Du kan også la det ligge på bakken eller litt over, men husk at den første meteren vil bli veldig varm når du fyrer.<br /><br />For å unngå at det kryper inn mus o.l., sørg for at du lukker i begge endene når den ikke er i bruk.Idar Hhttps://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-36256200324039303422013-06-04T19:03:17.695+02:002013-06-04T19:03:17.695+02:00Hei. Jeg tenker å bruke en gammel Jøtulovn, bygge ...Hei. Jeg tenker å bruke en gammel Jøtulovn, bygge en kanal og lage en røykekasse av tre. Enkle greier altså. Har du noe alternativ til leca for røykekanal? Bør denne kanalen ligge i dagen så den er tilgjengelig for vedlikehold eller kan den dekkes med jord og gress? Kan jo tenke meg at en slik kanal kan tiltrekke seg litt av hvert. En død mus er for eksempel ikke ideelt som filter for røyken som skal til maten?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04005044133189382987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-82756537981018401142013-05-31T19:31:39.067+02:002013-05-31T19:31:39.067+02:00Jeg har ikke forsøkt med ved, men du kan forsøke. ...Jeg har ikke forsøkt med ved, men du kan forsøke. Pass på at det gløder og ikke brenner. Sjekk at det blir godt med røyk.Idar Hhttps://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-45291143769089285972013-05-31T19:20:30.628+02:002013-05-31T19:20:30.628+02:00Hei igjen ! Er litt usikker på dette med ved og ...Hei igjen ! Er litt usikker på dette med ved og spon. Kan eg bruke oreved f.eks ved å la det ligge og gløde, og så fylle på etterkvart ?Torenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-38394606781041234352013-05-31T18:45:40.631+02:002013-05-31T18:45:40.631+02:00Det går helt fint, det er en god løsning. Det går helt fint, det er en god løsning. Idar Hhttps://www.blogger.com/profile/03563040692128958883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2499182798190204603.post-78679653960219029402013-05-31T18:42:39.011+02:002013-05-31T18:42:39.011+02:00Hei ! Kjempefin blogg om røyking av mat !
Ang. ...Hei ! Kjempefin blogg om røyking av mat !<br /><br />Ang. ildsted, er det greitt å bruke en gammel vedovn til å fyre i ?Torenoreply@blogger.com