Velkommen til min side om kaldrøyking!

På denne siden ønsker jeg å skrive litt om kaldrøyking og hvilke erfaringer jeg har gjort. Det finnes ikke noe fasitsvar for hvordan en skal gå frem, men en lærer litt for hver gang røykeovnen er i gang.

Det første jeg gjorde da jeg begynte å bli ferdig med røykeovnen, var å kjøpe en bok om røyking, nemlig Røking som hobby av Henry Johnsen. Der er det mange gode tips, og jeg må tilstå at jeg kommer til å bruke noen av tipsene fra boken her. Jeg vil anbefale denne boken, siden det som står der er greit å ha som basiskunnskap.

Her vil det også komme noen oppskrifter på diverse røykt kjøtt og fisk pluss litt annet. Husk at det er lurt å prøve seg litt frem ved å endre på røyketider, saltmengde og annet, for smaken er forskjellig, og det er ingen fasitsvar her.

La deg inspirere, og lag dine egne varianter! Skriv gjerne kommentarer i bloggen min dersom du har tips som du vil dele med andre.

tirsdag 7. juni 2011

Røykt ytrefilet av svin

Lag først saltlake:
  • 2 l vann
  • 200 g grovsalt
  • 3 ss sirup
Kok opp saltlaken og kjøl ned. La laken bli helt kald før du legger ytrefileten i den. Etter to døgn, legger du fileten i rennende kaldt vann i ca 10 minutt. Hvis du synes den blir for salt, kan den ligge litt lenger.

Fyr opp i røykeovnen, og røyk ytrefileten i ca 8 timer. Når den er ferdig røykt, pakker du den inn i plast, og lar den ligge i kjøleskapet i ca ett døgn. Nå er den klar til å nytes!

Serveringstips:
Krydre den med salt og pepper, og steik den i ovnen på ca 120 grader til den har en kjernetemperatur på ca 60 grader. Husk å la den hvile i 10-15 minutter. Server den med fløtegratinerte poteter og grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar