Saltlake:
- 6 l vann
- 850 g salt
- 120 g sukker
- 20 g salpeter
- 4 l vann
- 1 boks Bayer øl
- 1/2 pk hel nellik
- 1 neve sukker
- 3 laurbærblad
- litt salt
- 2 ts ingefær
På denne siden ønsker jeg å skrive litt om kaldrøyking og hvilke erfaringer jeg har gjort. Det finnes ikke noe fasitsvar for hvordan en skal gå frem, men en lærer litt for hver gang røykeovnen er i gang.
Det første jeg gjorde da jeg begynte å bli ferdig med røykeovnen, var å kjøpe en bok om røyking, nemlig Røking som hobby av Henry Johnsen. Der er det mange gode tips, og jeg må tilstå at jeg kommer til å bruke noen av tipsene fra boken her. Jeg vil anbefale denne boken, siden det som står der er greit å ha som basiskunnskap.
Her vil det også komme noen oppskrifter på diverse røykt kjøtt og fisk pluss litt annet. Husk at det er lurt å prøve seg litt frem ved å endre på røyketider, saltmengde og annet, for smaken er forskjellig, og det er ingen fasitsvar her.
La deg inspirere, og lag dine egne varianter! Skriv gjerne kommentarer i bloggen min dersom du har tips som du vil dele med andre.
kan jeg legge 2 skinker a2kg i samme saltlake,eller doble oppskriften.
SvarSlettDet går helt greit, bare saltlaken dekker skinkene helt.
Sletttakker for svar.
SlettHei. Bør skinken tørkes noen døgn før man røyker den? Mvh Thorleif
SvarSlett