- Ca 1 kg hjortekjøtt (f.eks. lårstykke)
- Saltlake
- 3 l vann
- 300g salt
- 1 ss sirup
Ta opp igjen kjøttet, og tørk godt av med kjøkkenpapir. Legg det på en rist, og la det stå kjølig i ca ett døgn.
Fyr opp røykeriet som beskrevet tidligere, til du får en tett fin røyk. Bruk mye einer, og du kan bruke røykespon av både or og bøk. Legg kjøttet på ei rist i røykeovnen, og la det ligge der i rundt 6 timer. Dersom kjøttstykket er mer enn ett kilo, kan du legge til ca en time pr kilo ekstra. Her kan du prøve deg frem.
Ta det ut av røykeovnen, og pakk det godt inn i plast. La det ligge kjølig i omtrent ett døgn slik at smaken setter seg. Nå kan du legge det i frysen, eller dersom du er utålmodig kan du tilberede det med en gang.
Tilbereding
Gni steiken inn med dine favorittkrydder, som pepper, viltblanding og lignende. Det er ikke nødvendig med salt, siden den har lagt i saltlake. Legg den i en stekepose, og sett i steketermometer. La den stå i ovnen på ca 125 grader hvis du vil ta tiden til hjelp, eller ca 175 grader, til steketermometeret viser 65 grader.
Ta vare på steikekrafta og ha den i sausen, den setter fin smak. Ta steika ut av posen, og pakk den godt inn i aluminiumsfolie. La den ligge og hvile i minst 15 minutter før du begynner å dele den.
Server med poteter, gjerne råstekte (skjær opp i båter, ha på godt med sitronpepper og olivenolje og steik i ovnen i en halvtimes tid til de blir møre), viltsaus, og tyttebærsyltetøy.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar