Velkommen til min side om kaldrøyking!

På denne siden ønsker jeg å skrive litt om kaldrøyking og hvilke erfaringer jeg har gjort. Det finnes ikke noe fasitsvar for hvordan en skal gå frem, men en lærer litt for hver gang røykeovnen er i gang.

Det første jeg gjorde da jeg begynte å bli ferdig med røykeovnen, var å kjøpe en bok om røyking, nemlig Røking som hobby av Henry Johnsen. Der er det mange gode tips, og jeg må tilstå at jeg kommer til å bruke noen av tipsene fra boken her. Jeg vil anbefale denne boken, siden det som står der er greit å ha som basiskunnskap.

Her vil det også komme noen oppskrifter på diverse røykt kjøtt og fisk pluss litt annet. Husk at det er lurt å prøve seg litt frem ved å endre på røyketider, saltmengde og annet, for smaken er forskjellig, og det er ingen fasitsvar her.

La deg inspirere, og lag dine egne varianter! Skriv gjerne kommentarer i bloggen min dersom du har tips som du vil dele med andre.

lørdag 2. oktober 2010

Når røykeovnen likevel er i gang..

Hver gang jeg røyker noe, tar jeg også med en Jarlsberg-ost. Jeg bruker å kjøpe to av de store ostene, og deler hver av de i to biter. Legg de på en rist i røykeovnen noen timer, og når de er ferdige, pakk de inn i plast og la de ligge over natten før du smaker.
Ha på brødskiven, gjerne med basilikum og tomat. Du kan også ha det på en focaccia sammen med skinke og gjerne litt ketchup og/eller tomat, og ha det i ovnen til osten er smeltet.

Oppbevares i kjøleskap, der kan den ligge i noen måneder, hvis du ikke spiser den med en gang, da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar