Velkommen til min side om kaldrøyking!
På denne siden ønsker jeg å skrive litt om kaldrøyking og hvilke erfaringer jeg har gjort. Det finnes ikke noe fasitsvar for hvordan en skal gå frem, men en lærer litt for hver gang røykeovnen er i gang.
Det første jeg gjorde da jeg begynte å bli ferdig med røykeovnen, var å kjøpe en bok om røyking, nemlig Røking som hobby av Henry Johnsen. Der er det mange gode tips, og jeg må tilstå at jeg kommer til å bruke noen av tipsene fra boken her. Jeg vil anbefale denne boken, siden det som står der er greit å ha som basiskunnskap.
Her vil det også komme noen oppskrifter på diverse røykt kjøtt og fisk pluss litt annet. Husk at det er lurt å prøve seg litt frem ved å endre på røyketider, saltmengde og annet, for smaken er forskjellig, og det er ingen fasitsvar her.
La deg inspirere, og lag dine egne varianter! Skriv gjerne kommentarer i bloggen min dersom du har tips som du vil dele med andre.
lørdag 2. oktober 2010
Når røykeovnen likevel er i gang..
Ha på brødskiven, gjerne med basilikum og tomat. Du kan også ha det på en focaccia sammen med skinke og gjerne litt ketchup og/eller tomat, og ha det i ovnen til osten er smeltet.
Oppbevares i kjøleskap, der kan den ligge i noen måneder, hvis du ikke spiser den med en gang, da.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar