Velkommen til min side om kaldrøyking!

På denne siden ønsker jeg å skrive litt om kaldrøyking og hvilke erfaringer jeg har gjort. Det finnes ikke noe fasitsvar for hvordan en skal gå frem, men en lærer litt for hver gang røykeovnen er i gang.

Det første jeg gjorde da jeg begynte å bli ferdig med røykeovnen, var å kjøpe en bok om røyking, nemlig Røking som hobby av Henry Johnsen. Der er det mange gode tips, og jeg må tilstå at jeg kommer til å bruke noen av tipsene fra boken her. Jeg vil anbefale denne boken, siden det som står der er greit å ha som basiskunnskap.

Her vil det også komme noen oppskrifter på diverse røykt kjøtt og fisk pluss litt annet. Husk at det er lurt å prøve seg litt frem ved å endre på røyketider, saltmengde og annet, for smaken er forskjellig, og det er ingen fasitsvar her.

La deg inspirere, og lag dine egne varianter! Skriv gjerne kommentarer i bloggen min dersom du har tips som du vil dele med andre.

fredag 1. februar 2013

Røykt laks, dag 2

Nå er det ventedag, laksen er ikke ferdig saltet før i morgen.

Det lønner seg å forberede morgendagen, siden en bruker litt tid på å få laksen klar til røyking. Først laget jeg blandingen som jeg smører på laksefiletene. I dag består den av ca en del cognac, og en del sirup av granskudd. Jeg har tidligere brukt sirup av krekling, men gikk tom forrige gang jeg røykte laks. Siden granskudd-sirup er godt, må blir det sannsynligvis godt på laksen også. Bland godt i sammen.

Einerbær gir en god smak på laksen, så jeg har tatt en god del einerbær og knust de vha en hurtigmikser med hakker. Du kan selvfølgelig hakke de på andre måter også. Dersom du ikke kan plukke selv, kan du kjøpe hos Scanholm. Her får du kjøpt poser på en halv liter (ca 130g) til kr 39 pr stk, men husk at det kommer porto i tillegg på ca kr 40. Uansett er det mye billigere enn å kjøpe på butikken. Til slutt hadde jeg de knuste einerbærene i et glass med lokk.


Nå er alt klart til morgendagen, da skal filetene krydres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar